| 2021. július. 24. | 1 perc olvasás

Közel 200 filmrajongó gyűlt össze a Lenck-villa kertjében

Szabadtéri filmvetítést tartott a MozgóKépMás Egyesület a Soproni Múzeummal együttműködve. Az érdeklődők a Mindenki tudja című spanyol drámát tekinthették meg a felújított Lenck-villa kertjében.

Közel kétszáz ember gyűlt össze péntek este a Lenck-villa kertjében, ahol a MozgóKépMás Egyesület és a Soproni Múzeum egy piknikezéssel egybekötött, szabadtéri filmvetítésre várta az az érdeklődőket. 
A filmrajongók ezúttal a Mindenki tudja című spanyol drámát tekinthették meg, ami a kétszeres Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi alkotása, főszerepben Penélope Cruzzal. 

A MozgóKépMás és a Soproni Múzeum korábban már több alkalommal, közös erővel rendezett a péntekihez hasonló filmvetítéseket. - Idén a múzeum függőkertjéhez hasonlóan hangulatos, piknikezésre alkalmas helyet kerestünk, így esett a választás a Lenck-villa kertjére. A mai este sikerén felbuzdulva augusztus 28-án is tervezünk egy vetítést, ahol az idén Oscar-díjra jelölt Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című magyar drámát fogjuk bemutatni – mondta el Takács Tibor, az 5 éves egyesület jelenlegi elnöke.

A Mozgóképmás Egyesület a FinalCat filmklubból nőtte ki magát, a filmvetítés mellett szabadidős programokat is szervez. A soproni egyesület a szokásos helyén, év közben is, minden hónap harmadik szerdáján tart vetítéseket. Rövidfilmekkel és egész estés alkotásokkal várnak minden filmrajongót. 

Legnépszerűbb cikkek