| 2022. november. 11. | 1 perc olvasás

Közel 300 iskolás ismerkedett meg a rendőri munkával a pályaorientációs napon

Változatos programon vettek részt a Soproni Rendőrkapitányságra ellátogató gyerekek.

A kisgyerekek közül sokan szeretnének rendőrök lenni, de ezt valahogy elfelejtik, mire foglalkozást választanak.  A Soproni Rendőrkapitányságon 2022. november 10-én tartott pályaorientációs napon a rendőrök megmutatták a diákoknak, hogy miért is érdemes ezt a hivatást választani.

Évek óta tartunk pályaorientációs napot a Soproni Rendőrkapitányságon, de az idén először tudtuk a minket meglátogató hat iskola közel 300 tanulóját a vadonatúj, modern épületünkben fogadni. A gyerekeket már maga az épület is lenyűgözte. Sokan közülük látogatásuk első pár percében kijelentették, hogy itt szeretnének dolgozni. Ezt az elképzelésüket pedig csak tovább erősítette az a változatos program, amivel kollégáimmal vártuk őket – mondta el Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

A gyerekeknek a különböző szakterületeken dolgozó rendőrök adtak ízelítőt a munkájukból, így a látogatás végére sokat megtudtak arról, hogy mit csinál a járőr, hogy dolgozik a nyomozó, a bűnügyi technikus vagy a közlekedési rendőr. Mindezen felül az alsósok baleset-megelőzési, míg a felsősök bűnmegelőzési foglalkozáson is részt vettek – tájékoztatott az őrnagy.

Bízunk abban, hogy az élményekben gazdag látogatás hatása egészen a pályaválasztásig kitart, és azok közül a gyerekek közül, akik a program végén feltették a kezüket arra a kérdésre, hogy „Ki szeretne rendőr lenni?” , többet is kollégáink között köszönthetünk majd – fejezte ki reményét a szakember.

Legnépszerűbb cikkek