| 2021. február. 26. | 1 perc olvasás

Közel 40 új parkolóhellyel bővül a Makó utca

A korábbi évekhez hasonlóan mintegy másfél milliárd forintot biztosít a soproni önkormányzat a járdák és utak rendbetételére városszerte. A program keretében az útburkolat és járda megújítása mellett új parkolóhelyeket kialakítása is megkezdődött a Makó utcában.

Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester, a körzet képviselője pénteken a helyszínen tekintette meg a Makó utcai munkálatokat, melyeknek köszönhetően 39 új parkolóhely kerül kialakításra. A parkolóban mozgássérült parkolót, valamint elektromos autók számára használható töltőhelyeket is kijelölnek, illetve elhelyeznek. 


fotó: Griechisch Tamás

Sopron polgármestere a bejáráson úgy fogalmazott, hogy a soproniak kérésének megfelelően nagy energiát fordítanak az utak és járdák felújítására, valamint a parkolóhelyek bővítésére. A felújítások a megszokottak szerint, lépésről lépésre haladnak, először a főutak, a gyűjtőutak, majd a mellékutak felújítására kerül sor a városban.

Csiszár Szabolcs alpolgármester, a körzet képviselője a bejáráson kiemelte, párbeszédet folytattak az itt élőkkel, és annak megfelelően tervezték meg az épülő parkolót, maximálisan tartották magunkat a megbeszéltekhez, egyetlen fát sem vágtak ki. - Amint elkészül, egy gyönyörű, rendezett, növényzettel ellátott parkolóhellyel leszünk gazdagabbak. Számomra rendkívül fontos, hogy fejlődjön a Makó utca is -mondta az alpolgármester.

A Makó utcában az új parkolóhelyek kialakításán túl az útburkolat és járda is megújul mintegy 400 méteren. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek