| 2021. április. 29. | 1 perc olvasás

Közel 40 új parkolóhellyel bővült a Makó utca

A korábbi évekhez hasonlóan mintegy másfél milliárd forintot biztosít a soproni önkormányzat a járdák és utak rendbetételére városszerte. A program keretében az útburkolat és járda megújítása mellett 39 új parkolóhellyel bővült a Makó utca.

Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője csütörtökön a helyszínen tekintette meg a Makó utcában befejezett munkálatokat, melyeknek köszönhetően 39 új parkolóhelyet alakítottak ki az ott élők kérésére. A parkolóban mozgássérült parkolót, valamint elektromos autók számára használható töltőhelyeket is igénybe vehetnek a polgárok.  

Sopron polgármestere a bejáráson úgy fogalmazott, hogy a soproniak kérésének megfelelően nagy energiát fordítanak az utak és járdák felújítására, valamint a parkolóhelyek bővítésére. A felújítások a jövőben is a megszokottak szerint, lépésről lépésre haladnak, először a főutak, a gyűjtőutak, majd a mellékutak felújítására kerül sor a városban.

- Az elmúlt esztendőben a város környékének úthálózata is megújult. A Sopront Balffal, Harkával, Ágfalvával összekötő utak, illetve az ingázók által sokat használt St. Margarethen-be vezető út minősége is jelentősen javult – tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

A bejáráson Csiszár Szabolcs alpolgármester hangsúlyozta: ahogy tavaly a Határőr utca felújítása során, úgy idén a Makó utcánál is próbáltak eleget tenni a környéken élők kéréseinek. A városrész folyamatosan fejlődik.

A Makó utcában az új parkolóhelyek kialakításán túl az útburkolat és járda is megújul mintegy 400 méteren. 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek