| 2021. november. 23. | 1 perc olvasás

Közel 800 facsemetével gazdagodott a Hűség-erdő

A népszavazás centenáriumi évében indult útjára a Soproni Egyetem és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. közös környezetvédelmi programja, melynek keretében annyi új fát ültetnek el a Soproni Parkerdőben minden évben, ahány hallgató az adott évben megkezdi tanulmányait a Soproni Egyetemen. A vállalásnak köszönhetően kedden délelőtt 773 facsemetével gazdagodott a Hűség-erdő.

Új hagyományt indított útjára a Soproni Egyetem és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a népszavazás centenáriumi emlékévében. Harkán, az egykori lőtér helyén egy Hűség-erdőt hoznak létre. 

"A Soproni Egyetem elkötelezett a fenntartható, környezetbarát működés irányában, amely szemlélet az Egyetem négy karán - a kutatásokban és az oktatott tantárgyakban egyaránt - nagy hangsúlyt kap, valamint fontos tényezővé vált a mindennapi működés során is. Az intézmény felkerült a legzöldebb, környezettudatos egyetemek világranglistájára, a széles körben elismert Green Metric rangsorba is, amelyen reményeink szerint már az idén tovább javíthatjuk meglévő pozíciónkat" - mondta prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora. 

Az egyetemisták saját maguk ültették el a facsemetéket a Tanulmányi Erdőgazdaság szakembereinek segítségével. Az egyetem minden kara képviseltette magát a környezetszépítő kezdeményezésben.


fotó: Máthé Alexandra

„A Soproni Egyetem és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a népszavazás 100. évfordulójának tiszteletére Hűség-erdőt hoz létre. A fenntartható jövő egyik alapja a fával borított területek növelése és a környezetünk zöldebbé tétele. A vállalásnak köszönhetően 773 facsemetét, köztük kocsányos tölgyeket és cserjéket, ültettünk el a Hűség-erdőben” – tudtuk meg dr. Folcz Ádámtól, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. termelési és kereskedelmi igazgatójától.

A Soproni Egyetem fontosnak tartja az erdőterületek bővítését, amely kiemelten fontos a klímaváltozás elleni küzdelemben. A fásítás a világon a leghatékonyabb, ember által véghez vihető szén-dioxid-megkötő tevékenység, ezért is bír nagy jelentőséggel minden egyes elültetett fa, így a Hűség-erdő folyamatos bővítése is. Az idei évtől kezdve minden esztendőben annyi új fát ültetnek el, ahány diák megkezdi tanulmányait az adott évben a Soproni Egyetemen. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek