| 2016. november. 30. | 1 perc olvasás

Közel Capához

A világhírű fotósról szóló magyar dokumentumfilm vetítésére várják az érdeklődőket december 15-én, a soproni Robert Capa kiállításra.

Hogyan lehet egy olyan emberről filmet készíteni, akinek hatalmas legendáriuma van, és minden irányból ellentétes véleményeket, meggyőződéseket hallani róla? – Kékesi Attila ritkán látható dokumentumfilmje erre az ellentmondásra próbál választ találni. A „Közel Capához” című filmből közeli barátok visszaemlékezései alapján alkothat képet a néző Robert Capáról.

A soproni vetítés december 15-én, 19 órától lesz a Robert Capa kiállítás helyszínén, a Liszt központ Munkácsy-termében. A film időtartama 50 perc, a vetítés előtt Dr. Ifj. Sarkady Sándor történész tart egy rövid bevezetőt. A programra jegyek elővételben is válthatók a Pro Kultúra jegyirodájában. 

Liszt központ
Liszt központ
fotó: Leczovics Zsolt

Robert Capa életművének közel ezer darabos mesterkollekciójából 43 képet mutat be a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítása, ami 2017. január 6-ig látható Sopronban. Az 1933-1954 között készített felvételek között láthatunk fotót a harmincas évek Párizsából, a spanyol polgárháború és a második világháború frontjairól, a háború utáni Kelet-Európában és Izraelben készített riportokból és az ázsiai haditudósításokból is.

További információ a www.prokultura.hu oldalon található. 

Legnépszerűbb cikkek