| 2020. július. 23. | 1 perc olvasás

Közel hétszáz hallgatót vettek fel a Soproni Egyetemre

Az idei felvételi eljárásban a Soproni Egyetemre közel 700 hallgatót vettek fel – mondta el Dr. Katona György, a Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettese. Az idei év országos szinten negatív rekordot hozott a felsőoktatásba jelentkezők számában, ami elsősorban az emelt szintű érettségi felvételi követelményként történő előírásával magyarázható, és ez a negatív tendencia a Soproni Egyetemen is éreztette hatását. A szakirányú továbbképzésekkel és a pótfelvételi eljárásban felvett hallgatókkal együtt reményeik szerint 800 fölé emelkedik majd a szeptemberben beiratkozó elsőévesek száma.

Az egyetemi karok közül a legtöbben továbbra is a Benedek Elek Pedagógiai Karon kezdhetik meg tanulmányaikat, ahol ugyan nem sikerült megismételni a tavalyi év kiugróan jó eredményeit, de az országos adatok tükrében - a pedagógusképzésben volt tapasztalható az egyik legnagyobb visszaesés - elmondható, hogy továbbra is népszerűek a Sopronban folytatott képzések.

Az unikális képzést is nyújtó Erdőmérnöki Karon nőtt a felvett hallgatók száma, amely elsősorban az erdőmérnöki osztatlan képzésre sikeresen felvételizők magas számának köszönhető.

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar képzéseire az idei évben a korábbinál kevesebb hallgatót vettek fel, de bíznak abban, hogy ez a pótfelvételi eljárásban még jelentős mértékben változni fog.

A Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar megismételte tavalyi eredményeit, a legnépszerűbb ezen a karon továbbra is a faipari mérnöki és a tervezőgrafikus képzés.

A Soproni Egyetem valamennyi, általános felvételi eljárásban felvett első évfolyamos hallgató részére – amennyiben azt kéri – kollégiumi elhelyezést biztosít.

Pótfelvételi eljárás keretében szintén hirdetnek meg képzéseket, ahová várják azok jelentkezését, akik nem nyertek felvételt. Ebben az eljárásban az idén lényeges különbség, hogy most államilag támogatott, ösztöndíjas képzésekre is beadható még a jelentkezés.

A ponthatárok a felvi.hu oldalon érhetők el. 

Legnépszerűbb cikkek