| 2017. május. 30. | 1 perc olvasás

Közel kétszáz óvodás focizott az Ágfalvi úton (galéria)

Kedden került megrendezésre a szezonzáró Alközpont Bozsik-fesztivál az Ágfalvi úti sportpályán, ahol ezúttal az óvodásoké volt a főszerep.

Lelkesen, vidáman és persze nagy izgalommal érkeztek a reggeli órákban a labdarúgópalánták a sporteseményre, amelyen azok a gyerekek vehettek részt, akik óvodájukban részt vesznek az OTP-Bozsik-program utánpótlás nevelésében. 

Az éves programban résztvevő óvodák vállalása az, hogy hetente minimálisan egy alkalommal játékos futballfoglalkozást tartanak az intézményükben, amelyen legalább 10 öt-hatéves kisgyermek focizik, valamint azt is kötelezettségüknek tekintik, hogy évente négyszer Grassroots-fesztiválokon vesznek részt a gyerekekkel. A foglalkozásokat az óvónők bevonásával az SC. Sopron utánpótlásedzői tartják városunk óvodáiban, amely foglalkozások egyre népszerűbbek a soproni intézményekben. Ennek a programnak volt az idei tanévben ez a fesztivál a záróeseménye, ahol senki nem maradt sikerélmény nélkül. 

A focis délelőttön a gyerekek a labdarúgás iránti szeretetüket és a mozgás örömét szervezett formában tudták kifejezni, ahol nem az eredményesség, hanem a testmozgás és labdarúgás lehetőségének biztosítása volt a fő szempont, amellyel természetesen éltek is az óvodák és örömmel hozták el csoportjaikat a sportpályára. 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek