| 2016. január. 20. | 1 perc olvasás

Közeledik a Magyar Kultúra Napja

Sopronban több rendezvénnyel készülnek a jeles alkalomra.

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a magyar kultúra napi ünnepségét az elmúlt évekhez hasonlóan az idei esztendőben is a Deák téri Kölcsey Ferenc-szobornál tartja.

14 órakor a Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola diákjai adnak ünnepi műsort az érdeklődőknek. Az eseményen beszédet mond Fodor György, 2015-ben Sopron Kultúrájáért díjjal kitüntetett kiállításrendező.

Az esti rendezvény is az önkormányzat hivatalos kultúra napi programsorozatának része, amelyet a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Soproni Csoportja, a Soproni Kálvin Kör, valamint a Magyarországi Luther Szövetség Soproni Csoportja közösen szervez. Ennek keretében az NYME-KTK aulájában előadást tart Prof. Dr. Maróth Miklós orientalista, az MTA rendes tagja.

Az ünnepi esten fellép a Fidelissima Vegyeskar - Szilágyi Miklós vezényletével, valamint Horváth László, a Soproni Petőfi Színház színművésze is.
 

 

 

Legnépszerűbb cikkek