| 2017. november. 10. | 1 perc olvasás

Közeleg a hideg idő, figyeljünk embertársainkra!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hideg idő miatt a fedél nélkül és a magányosan élő idős emberek könnyen válhatnak bűncselekmények áldozatává.

A huzamosabb ideig tartó hideg idő beköszöntével a rendőrség - ahogy az elmúlt években mindig - kiemelt figyelmet fordít a fedél nélkül élőket fenyegető veszélyek elhárítására, bűncselekmények megelőzésére. A szolgálatot teljesítő rendőrök haladéktalanul gondoskodnak a sérült, illetve a krízishelyzetben lévő emberek orvosi, illetve szociális ellátásáról és felvilágosítást adnak a társadalmi szervezetek szolgáltatásairól.

A téli időjárás és a fagypont alatti hőmérséklet az egyedül élő idős embereket is veszélyezteti. Védelmük érdekében a rendőrség a jelzőrendszer részeként a társszervekkel - mentőszolgálatok, katasztrófavédelem, a megyei és települési önkormányzatok, jegyzők és polgármesterek - együttműködik.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

  • Kérjük, a megváltozott időjárásra tekintettel jobban figyeljenek a környezetükben élő magányos és idős emberekre, valamint a fedél nélkül élőkre!
  • Amennyiben közterületen olyan személyt látnak, aki segítségre szorul, azonnal értesítsék a mentőket vagy a rendőrséget!
  • Rendkívül fontos, hogy segítsünk minden bajba jutott embertársunknak, hiszen ezzel életet menthetünk, illetve megelőzhetjük, hogy kiszolgáltatott emberek különféle bűncselekmények áldozataivá válhassanak.
  • Idős, egyedül élő családtagokat, szomszédokat, ismerősöket, gyakrabban látogassák meg, ellenőrizék, hogy füstöl-e a lakásuk kéménye, van-e elég tüzelőjük.
  • A magányosan élő idős vagy bármilyen okból rászoruló embereknek nemcsak az egészségi állapotuk lehet veszélyben, hanem bűncselekmény áldozataivá is válhatnak.
  • Fontos, hogy a magányosan élő idős emberek ne engedjenek be idegeneket, ha ismeretlen, gyanúsan viselkedő személyeket látnak, értesítsék a rendőrséget.

 

 

 

 

nyitókép illusztráció / forrás: playbuzz.com

Címkék: felhívás

Legnépszerűbb cikkek