| 2022. augusztus. 15. | 1 perc olvasás

Közgyűlés: felbomlott a baloldali összefogás Sopronban

Mayer Nándorné önkormányzati képviselő nem folytatja tovább a közös munkát az ellenzéki képviselőkkel, emellett a Jobbikból is kilépett. A hétfői rendkívüli közgyűlésen ezért új ülésrendről is döntött a testület, valamint határozat született a Központi Gyermekkonyha megszüntetéséről, vagyis a trendeknek megfelelően a kiszervezéséről.

Mint ahogy az a közgyűlési előterjesztésben áll: Mayer Nándorné bejelentette, hogy kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, és az Összefogás képviselőitől is külön sorban, független képviselőként szeretne helyet foglalni a közgyűlési ülésteremben. Emiatt az ülésrend is változott a képviselőtestület döntése értelmében a hétfői rendkívüli közgyűlésen.

fotó:Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

A közgyűlés úgy döntött, hogy a Központi Gyermekkonyhát augusztus 31. napjával megszünteti. Az intézmény Ferenczy János utcai kollégium épületében lévő konyhájának és étkezőjének az üzemeltetését a Soproni Szakképzési Centrumnak adja át a város. Innen látják el a kollégiumban lakó diákokat, valamint, ha igénylik a tagintézmények tanulóit. Emellett a Kozmutza Flóra és Doborjáni Ferenc EGYMI-ben, valamint a Tóth Antal Iskolában tanuló gyermekek étkeztetését is biztosítják. Az önkormányzati fenntartású óvodákban és a Soproni Tankerületi Központ intézményeiben a közétkeztetési feladatokat a nyertes ajánlattevő gazdasági társaság fogja végezni.

fotó: Griechisch Tamás

Előterjesztést tárgyaltak a „Sopron megközelítése, M85 autóút Csorna II. – Sopron-kelet szakasz” megnevezésű projektben szereplő önkormányzati ingatlanról. Elfogadták az Aranyhegyi Ipari Park és környéke, valamint Sopronkőhida - Tómalom - Kistómalom-dűlő - Sand-dűlő Szabályozási Tervéről és Helyi Építési Szabályzatáról szóló rendeletet.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek