| 2019. március. 28. | 2 perc olvasás

Közgyűlés: női kosárlabda a középpontban

Megtartotta márciusi ülését Sopron közgyűlése. Nyolcadik Magyar Kupa győzelme alkalmából köszöntötték a Sopron Basket női kosárlabdacsapatát.

A közgyűlés az I. rendkívüli üléssel kezdődött. Ennek első pontja keretében beszámoltak a rendőrség 2018-as munkájáról, Sopront és környékét illetően. A Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén 2018-ban 1299 bűncselekmény vált ismertté. Ez 19,5 %-os csökkenés a 2017. évihez képest. A nyomozáseredményességi mutató jelenleg 70,3 %, ami az előző időszakhoz viszonyítva 8,3 %-os emelkedést jelent. A rendőrségi beszámolót a közgyűlés elfogadta.


fotó: Griechisch Tamás

Az ülés második pontja keretében a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjének megrendezéséről szóló előterjesztés került napirendre. Elhangzott, hogy Sopron sportváros, és ennek a közösségnek az egyik ikonikus szereplője a Sopron Basket. Ezért Sopron Önkormányzata úgy határozott, hogy a döntő sikeres megrendezése érdekében 30 millió forinttal támogatja a város női kosárlabdacsapatát üzemeltető Raabersport Kft.-t.

A Közgyűlés rendes üléssel folytatódott. Ennek első pontjaként a női kosárlabda csapat sporttámogatásának odaítéléséről nyújtottak be előterjesztést. Mivel a Sopron Basket csapata első helyezést ért el a Magyar Kupában, ezért a javaslat szerint az önkormányzat öt millió forinttal támogatná a csapatot. Az előterjesztést a közgyűlés elfogadta és köszöntötték is a csapat képviselőit.

A Közgyűlés támogatta, hogy a város önkormányzata és a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. együttműködési megállapodást kössön a „Zöldülő Belváros – A soproni városrehabilitáció folytatása a klímatudatosság jegyében” hatékony megvalósulásának érdekében, azzal, hogy az Árpád utcai parkolóház esetében ellátja az építtetői feladatokat.

Az önkormányzat egyik preferált fejlesztési célja a város egészségügyi fejlesztése. A pályázati lehetőségekkel élve az önkormányzat kitűzte céljául, hogy a Selmeci utcában található, jelenleg parkolóként üzemelő 3842/1-es helyrajzi számú területen építtetnek egy korszerű, többszintes rendelőintézetet. A rendes közgyűlés tizedik pontja keretében Sopron Önkormányzatának Közgyűlése a véleményezési eljárás során beérkezett véleményeket és az azokra adott tervezői válaszokat elfogadta.

A március 28-i közgyűlés elemét képezte egy II. rendkívüli ülés is, amelynek egyetlen pontja a Soproni Egyetemmel megkötött támogatási megállapodás módosítása volt. A Közgyűlés 23/2017. (III. 23.) határozatával 30 millió forint támogatást nyújtott a Soproni Egyetemnek játszótéri eszközök tervezésére, gyártására, minősítésére, és telepítésére. A módosítási javaslatot Sopron Önkormányzatának Közgyűlése elfogadta, így a játszótér-telepítés új határidejének 2019. augusztus 31. napját, a támogatással való elszámolás új határnapjaként pedig 2019. október 31-ét jelölték ki.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek