| 2016. október. 27. | 2 perc olvasás

Közgyűlés Sopron: Ösztöndíjak, új parkolóház, utcanevek ...

Rendes illetve rendkívüli közgyűlést is tartanak a városházán csütörtökön, ahol sok előterjesztés elfogadásáról dönthet a képviselő testület.

A rendes közgyűlés előterjesztései : 

- Az előterjesztés szerint a megfelelő létszámú iskolavédőnői körzetek kialakításához kilenc körzet változtatása indokolt, ezért rendeletmódósításra van szükség. 

- Az Országos Érembiennálé a magyar éremművészet egyik legkiemelkedőbb rendezvénye, ami már közel négy évtizedes múltra tekint vissza. Az első kiállítást 1977-ben rendezték a soproni Lábasházban. A javaslat szerint a jövőévi megrendezéshez kéri az előterjesztő a támogatást a közgyűléstől, amelynek összegét a 2017-es költségvetésből különítenének el. 

- Külterületen lévő utca elnevezéséről is dönthet a képviselőtestület. Az előterjesztés szerint Rejtő köz elnevezéssel gyarapodhat a város.

- Egy másik területen található utca is nevet kaphat. A Kallómalom és a Tómalom utca között található utca a Rösch Frigyes utca elnevezést kaphatja. 

- A Lőverekben található Mühl Aladár utca pedig hosszabb lesz, hiszen az utca folytatásában már több építési telek található, így indokolt az elnevezés és a házszámozás. 

- Testvérvárosunkba Kazunóba történő delegecáió összetételéről is dönt a közgyűlés. 

 

A rendkívüli közgyűlés előterjesztései : 

-   A Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíj odaítéléséről dönthetnek a képviselők.

-  A tervek szerint a belvárosban egy közel 220 férőhelyes parkolóház épül az Árpád utcában, ahol a környéken található terület is felújításra kerül. A tervek szerint itt az elektromos járművek töltésére alkalmas infrastruktúrát is kiépítenék. A kivitelelezéshez azonban módósítani kell az idevonatkozó településrendezései szabályzatot. Erről is döntenek a képviselők. 

- A Modern Városok program keretében Sopron történelmi belvárosa is megújul. Az előterjesztés szerint a városnak a 2016/2017-es években a vízi közművek bérbeadásából 110 millió forint áll rendelkezésére. A mennyiben jóváhagyásra kerül az előterjesztés ezt az összeget a vízi közművek felújítására fordítja majd a város. 

- A Soproni Vízmű Zrt. arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az idei alacsony forgalom miatt a bevételek nem fedezik a kiadásokat. A részvénytársaság ötmillió forint plusz támogatási kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz a hiány fedezésére. Amennyiben elfogadják az előterjesztést ezt az összeget az idei költségvetés általános tartalékából fedezi majd a város.

 

archív
archív
fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek