Közgyűlés – új befektető érkezik az SC Sopronhoz

Sopron Megyei Jogú város vezetése tartott közgyűlést csütörtökön a városházán. A tanácskozáson több mint 20 napirendi pontot érintettek a városvezetők, egyebek mellett az SC Sopron Kft.–ben történő üzletrészvásárlásról is. A befektető célja a minőségi soproni labdarúgás megteremtése mind utánpótlás, mind felnőtt szinten.

A közgyűlés továbbá döntött arról, hogy az idén 25 éves Soproni Tigrisek sportegyesületnek Sopronért Emlékérmet adományoz. A sportszervezet meghatározó szerepet játszik a soproni kosárlabda életében már negyed évszázada.

Megtartotta havi rendes és rendkívüli közgyűlését Sopron városvezetése, ahol hosszasan tárgyalták a Sopront érintő témákat. A döntések értelmében önkormányzati támogatásban részesül a Soproni Felsőoktatásért Alapítvány.

fotó: Griechisch Tamás


Az előterjesztések között tárgyalták, hogy a járványhelyzet enyhülésével Sopron tovább erősítené a testvérvárosi kapcsolatait, delegációkat küldenek Kemptenbe, Kazunóba és Bad Wimpfenbe is.

Sopron több évtizede vesz részt a Nemzetközi Gyermek Játékokon, amelyet minden évben más ország más városában tartanak. Az eseménynek 1996-ban Sopron is házigazdája volt, idén pedig az angliai Coventry városában rendezik meg. A játékokon a városok delegációi különböző sportágakban mérhetik össze tudásukat. Sopron idén labdarúgás, 3x3-as kosárlabda, atlétika és tenisz sportágakban nevezett, ahol 12 és 15 éves gyermekek versenyezhetnek. A határozati javaslat értelmében a játékokon Csiszár Szabolcs alpolgármester képviseli az önkormányzatot.  

Fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek