| 2017. május. 25. | 1 perc olvasás

Közgyűlés: Új igazgató a Sopron Holding Zrt. élén

2017. május 25-én csütörtökön 14 órai kezdettel tartotta Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a májusi közgyűlését, amelyen 26 napirend pont kerül előterjesztésre.

A napirendi pontok között szerepelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2016. évi tevékenységének illetve a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2016. évi tevékenységéről való beszámolója, amelyet elfogadott a közgyűlés. A beszámolóban elhangzott, hogy tizenkilenc millió forintot költ a katasztrófavédelem a soproni tűzoltó-laktanyára, amely támogatást személyesen is megköszönt Sallai Péter tűzoltó dandártábornok. 

A közgyűlés elfogadta azt az előterjesztést miszerint városunk csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2018. évi fordulójához, valamint döntöttek két testvérvárosunkba történő delegációnk utazásáról is. (  Seinäjoki és Kempten ) 

Tájékoztatást kapott a képviselőtestület a kárpátaljai Csongor település részére nyújtott támogatás felhasználásáról.

Közterület elnevezésekre is sor került a Virágvölgyben ezentúl lesz Diófa köz, míg a Potzmann dűlőben ezentúl a Kékfrankos utca nevet viseli ezentúl az eddig névtelen utca. 

A közgyűlés támogatta, így megépülhet a Szent Margit-óvoda, amely beruházás érdekében módosította a testület a Lövérek szabályozási tervét. A tervek szerint a jelenlegi lebontása után egy korszerű, háromcsoportos, tornaszobával rendelkező óvoda fog megépülni, zöldmezős beruházásként.

A közgyűlésen a Magyar Bajnokságot megnyert UNIQA SOPRON női kosárlabdacsapatnak gratulált a város nevében Fodor Tamás polgármester, amely csapat üzemeltetőjének a Raabersport Kft.-nek hétmillió forintos támogatást ítéltek meg a képviselők.  

A közgyűlés határozott abban is, hogy a Sopron Holding Zrt. éléről leköszönő Nagy Zsolt utódja Varga Zoltán lesz.

A közgyűlés végén a képviselő-testület egy perces néma felállással emlékezett a közelmúltban elhunyt  iparosra, egykori soproni képviselőre, Csonka Tivadarra.

 

Legnépszerűbb cikkek