Közgyűlésen döntöttek az STKH pályázatáról

Az Európai Unió által meghatározott rendkívül szigorú hulladékgazdálkodási célok elérése érdekében állami hatáskörbe kerül a hulladékgazdálkodás, melynek régiókoordinátori szerepére pályázatot nyújt be az STKH a közgyűlés jóváhagyásával.

Az új európai uniós célok értelmében 2025-re a települési szilárd hulladék 50 százalékának újrafeldolgozásra kell kerülnie, ami 2040-re már 65 százalékos arányt ír elő a tagállamok számára. Ennek megoldása érdekében a magyar kormány állami hatáskörbe vonja és koncesszióba szervezi 2023. július 1-től ennek a közfeladatnak az ellátását a MOL Nyrt. részére.

Az új struktúra alapján az észak-dunántúli régió 840 települést foglal magába, melynek megszervezését és felügyeletét régiókoordinátorok látják el.

fotó: Griechisch Tamás

A soproni képviselő-testület által elfogadott határozati javaslat értelmében a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (STKH) a következő taggyűlésén dönt a pályázat benyújtásáról, mivel megfelel azoknak az elvárásoknak, hogy régiókoordinátori feladatokat lásson el a jövőben az észak-dunántúli régióban.

 

Legnépszerűbb cikkek