| 2018. június. 28. | 1 perc olvasás

Közgyűlést tartott a képviselő-testület

Tizenkilenc napirendi pont szerepelt Sopron Megyei Jogú Város június végi közgyűlésén, amely egy ünnepséggel vette kezdetét.

Az igazgatási szünet előtti utolsó közgyűlésre került sor csütörtökön a Városházán, amely ünnepi pillanatokkal vette kezdetét, hiszen a városatyák döntése értelmében, a Sopronból új szolgálati helyükre távozó plébánosoknak "Sopronért Emlékérmet" adományoztak. ( Bővebb írásunk itt! )

Az ülés egy politikai bejelentéssel kezdődőtt, hiszen Gőbl Gábor képviselő bejelentette, hogy ő és az szintén a Jobbik párt delegáltjaként a képviselő-testületben dolgozó Dr. Bendes Zoltán kilépett a pártból és a jövőben független képviselőként folytatják az önkormányzati munkájukat. 

Az ülésen több fontos határozatot hozott meg a képviselőtestület, amelyek során az is eldőlt, hogy az eddig üresen álló önkormányzati üzlet ( Előkapu 5. ) is új bérlőre talál, amely vendéglátóipari tevékenységet fog folytatni a jövőben. 

Az előterjesztések között több pont is közterület-elnevezéseket tartalmazott, amelyek érintik többek közt az Egeredi domb környékét és a 84-es főút keleti oldalán található területeket is, de sor került a  Harangöntő utca és a Mély út továbbnevezésére is. 

Jó hír, hogy az önkormányzat a Nemzeti Ovi-Sport program keretében pályázik egy újabb megvalósítandó műfűves sportpályára -  amelyek közül kettő a közelmúltban került átadásra - így ha sikeres lesz az elbírálás, akkor ezúttal a Bánfalvi úti óvoda gazdagodhat majd a mini sportlétesítménnyel. 

A közgyűlés döntést hozott a Soproni Zsinagógáért Közalapítvány vezetői tisztségéről is, amelyre Komornoki Lászlót választották meg kuratóriumi elnöknek, Hillebrandt Imrét pedig felügyelőbizottsági tagnak. 

Legnépszerűbb cikkek