| 2019. február. 25. | 1 perc olvasás

Közgyűlést tartott Hegykő Önkéntes Tűzoltó Egyesülete

Február 23.-án tartotta meg Hegykő Önkéntes Tűzoltó Egyesülete éves közgyűlését, melyen meghívott vendégként Molnár Sándor tűzoltó ezredes a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is részt vett.

A közgyűlésen elsőként Horváth Géza az egyesület elnöke számolt be a 2018-as évről. Beszédében felidézte az önálló beavatkozás felé vezető utat, majd szót ejtett az új szertár átadóról, a sikeres pályázatokról. Kőműves Tamás az egyesület parancsnoka saját gondolataival kezdte a tavalyi év értékelését, majd elmondta milyen káresetekhez vonultak, mint önállóan beavatkozók. Felsorolta milyen események, programok színesítették az egyesület életét, és mennyire aktívan vettek részt a közösségi életben. Som Brigitta az egyesület gazdasági vezetője számolt be az ÖTE anyagi helyzetéről, eközben ismertette az elnyert pályázatok összegét is. Hegykőn a következő jeles ünnep június 08.-án lesz, ahol ők rendezik a soproni körzeti I. fokú tűzoltó versenyét, valamint ugyanekkor ünneplik az ÖTE fennállásának 130. évfordulóját is.

Molnár Sándor tű. ezredes elismerően beszélt az egyesület első önállóan beavatkozó évéről, és a Sopron Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az ÖTE közötti szoros és sikeres együttműködéséről. Kiemelte a közös gyakorlatok fontosságát, hisz az önállóan beavatkozók és a hivatásos állomány közt ilyen téren nincs nagy különbség, az elvárások és az előírások egy-egy beavatkozás során azonosak.

A közgyűlés döntött arról is, hogy a helyi egyházközség élére 7 hónapja érkezett József atyát a hagyomány szerint az egyesület tiszteletbeli tagjává fogadja, majd 10, 20 és 40 év után járó érdemérmeket is kiosztottak a tagoknak.

Legnépszerűbb cikkek