| 2021. augusztus. 18. | 1 perc olvasás

Közgyűlést tartottak Sopronban

Gazdaságélénkítő, valamint a szociális szférát erősítő döntéseket hozott Sopron Megyei Jogú Város közgyűlése rendkívüli ülésén. A képviselők megszavazták a Százszorszép Bölcsőde férőhelybővítését, amely 78-ról 106-ra módosult, és döntés született a Deák tér központi részén jelenleg üresen álló épület (egykori Kocka Bistro) hasznosításának támogatásáról is.

Rendkívüli közgyűlést tartottak szerda délután Sopronban. A képviselők kilenc napirendi pontról szavazhattak. Ennek értelmében az önkormányzat közel 250 millió forinttal tud többet fordítani szociális és gyermekjóléti feladatokra. Bölcsődék és óvodák konyha- és étkező-felújítására közel 4 millió forintot biztosít az önkormányzat. A gazdaság fejlesztéséhez kapcsolódó döntésekkel az önkormányzat jelentősen hozzájárul a magyar gazdaság újraindításához helyi szinten is, az ehhez tartozó előterjesztést is megszavazták a képviselők.


fotó: Filep István

Módosították a képviselők Sopron Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődék alapító okiratát, mert a Százszorszép Bölcsőde a bővítési munkálatokkal ősztől 78 kisgyermek helyett 106 kisgyermeket fogadhat. Mint ismert, a Százszorszép Bölcsőde három nevelési-gondozási egységből állt, a bővítéssel azonban további egy nevelési-gondozási egységgel gazdagodott, amelyben két gyermekcsoport fogadására alkalmas csoportszobákat és a hozzájuk kacsolódó kiszolgálóhelyiségeket alakították ki. A jogszabályok szerint egy csoportban maximum 14 gyermeket lehet gondozni és nevelni, így az új létesítmény 28 gyermek fogadására alkalmas.


fotó: Filep István

A közgyűlésen a képviselők döntöttek arról is, hogy támogatják a Soproni Borvidék Fejlesztéséért Nonprofit Kft. Deák téri fejlesztő beruházását. A Sopron-Fertőmenti Hegyközség tulajdonában álló cég a Deák téri multifunkciós épületben és a hozzá tartozó teraszon közösségi vinotékát és borászati referenciapontot alakít ki, amelyre a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Zrt. által kiírt pályázaton közel 60 millió forintot nyert. Az önkormányzat önrészként 29,6 millió forintot biztosít. A beruházástól a társaság azt várja, hogy tovább fejlődhet a borvidék, és öregbíthetik Sopron hírnevét.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek