| 2018. február. 22. | 1 perc olvasás

Közlekedés konferenciát tartottak Sopronban

A leghűségesebb város adott otthont a XXII. A magyar közlekedés helyzete az EU-ban című rendezvénynek, amelynek előadásait a Hotel Sopronban hallgathatták meg a résztvevők.

A rendezvény megnyitóján Dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város tanácsnoka köszöntötte az előadókat és a résztvevőket, aki elmondta, hogy örömteli az, hogy egy olyan konferenciának ad otthont a leghűségesebb város, ami a közlekedéstudomány  területén egy  magas színvonalú, tartalmas és változatos előadássorozatot kínál. Mindezt garantálja az előadók személye, tapasztalata és tudása, amelyek során minden bizonnyal új tudással is gyarapodik mindenki. 

Sopron tanácsnoka hozzátette, hogy Sopron tekintetében és a témához kapcsolódva egy igazán örömteli hírről is beszámolhat a résztvevőknek, hiszen Magyarország Kormányának köszönhetően valóra válik a térség nagy álma és megvalósul az M85-ös gyorsforgalmi út, ami a jövőben bekapcsolja Sopront is az ország intenzív úthálózatába. 

Dr. Farkas Ciprián köszönetét fejezte ki a szervezőknek, a KTE Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozatának, a Gépjárműközlekedési Tagozatnak, a Tolna Megyei Területi Szervezetnek és a Soproni Szervezetnek a konferencia előkészítéséért és megszervezéséért amelynek során olyan fakultatív programokat is beépítettek, amely által a résztvevők megismerhetik Sopront is. 

Az előadássoroztaton a résztvevők megismerhették Magyarország EU-s tagságával kapcsolatos közlekedéspolitikai törekvéseket, priorításokat, de külön előadáson nyerhettek betekintés a MÁV Zrt. és a GYSEV Zrt. szolgáltatásaiba illetve célkitűzéseibe. 

Tartalmas és érdekes előadást tartott Szerencsi Gábor, a Magyar Közút Nonoprofit Zrt. közúti szolgáltató igazgatója, aki az országos közúthálozat felújítási lehetőségeiről beszélt de igazán különleges előadáson ismerkedhettek meg a vendégek a közösségi közlekedés osztrák helyzetével is. 

A rendezvény fővédnöke Dr. Fónagy János miniszterhelyettes, államtitkár, az NFM elnöke volt. 

 

Legnépszerűbb cikkek