| 2017. május. 26. | 1 perc olvasás

Közlekedésbiztonsági nap Sopronban

Közlekedésbiztonsági napot szervezett a Soproni Polgárőr Egyesület péntek délelőtt a Novomatic Aréna területén, amelyen több száz érdeklődő vett részt.

A rendezvény kiemelt célja volt, hogy felhívja a érdeklődők figyelmét a biztonságos és balesetmentes közlekedésre. 

A megnyitó ünnepségen Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármester köszöntötte a megjelenteket aki örömét fejezte ki, hogy sok fiatal vesz részt az eseményén, hiszen kiemelten fontos, hogy már fiatal korban tudatosuljanak azok a szabályok, amelyek a balesetmegelőzést szolgálják. Felhívta a figyelmet arra is, hogy sok esetben a baleseteket az alkoholos- illetve a kábítószeres befolyásoltság okozza, amelyek használata egészségromboláshoz és tragédiákhoz vezet. Életkori sajátosság, - tette hozzá - hogy a fiatalok nyitottságát, közvetlenségét és a bizalmukat kihasználva csábítják őket drogfogyasztásra, amely egy életveszélyes csapda, így ez esetben azt javasolta bátran kérjenek segítséget, hogy távol tudják tartani maguktól ezeket a káros szereket.  Dr. Simon István a közlekedésbiztonsággal kapcsolatban elmondta, hogy akár gyalog, akár járművel közlekedve fontos, hogy körültekintően, a közlekedési szabályokat betartva vegyen részt mindenki a közlekedésben, hiszen az emberéletnél nincs fontosabb és értékesebb a világon, így fontos, hogy mindenki épségben érjen haza a szeretteihez.  Köszönetét fejezte ki a szervezőknek és a támogatóknak hogy ez a rendezvény megvalósulhatott, amely tartalmas és tanulságos programokat kínált. 

A nap folyamán előadásokon, közlekedési teszteken és autós illetve kerékpáros ügyességi pályákon vehettek részt az érdeklődők, melyek mind azt a célt szolgálták, hogy felhívják a figyelmet a tudatos és szabályos közlekedésre.

A nap zárásaként egy szimulációs baleset demonstráció is bemutatásra került, amely során élőben követhették végig az érdeklődők, hogy mi történik egészen a baleset bekövetkezésétől a roncsok elszállításáig egy tragédia során. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek