| 2021. október. 14. | 2 perc olvasás

Közlekedésbiztonsági napon bővíthették tudásukat a fiatalok

Középiskolásokat szólítottak meg a soproni közlekedésbiztonsági napon csütörtökön a Városi Stadionban. Délelőtt szabadtéri közlekedésbiztonsági bemutatót tartottak számukra, majd délután baleseti helyszínelésről hangzott el előadás.

– A rendezvényt Sopron önkormányzata közösen szervezte a Soproni Polgárőr Egyesülettel középiskolás diákok részére. A közlekedésbiztonságról nem lehet eleget beszélni, a közelmúltban is több halálos áldozatot követeltek közlekedési balesetek. A délelőtt folyamán a polgárőrség, a rendőrség és autós, valamint motoros iskola is képviseltette magát különböző standokon. A bemutatón részt vettek a Soproni Mentőállomás dolgozói is, baleseti és újraélesztési szimulációval. A fiatalok KRESZ tesztet is kitölthettek, valamint motoros rendőrök és polgárőrök is tartottak bemutatót. A délutáni előadás is hozzájárulhat a látottakkal együtt ahhoz, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését és a baleset-megelőzéssel kapcsolatban gondolkodásra sarkalja őket – mondta el Vig József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke.

Vig József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke
Vig József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke
fotó: Griechisch Tamás

- Nem elég a tényeket ismerni látni is kell! Az iskolai kísérletek, tanulmányi kirándulások is demonstrációra szolgálnak. A közlekedésbiztonság szempontjából is nagyon meghatározó élmény, ha látjuk és tapasztaljuk az adott helyzeteket, melyek szükségesek ahhoz, hogy vigyázni tudjunk magunkra és egymásra, illetve előre lássuk a szituációkat, következményeket és meg is tudjuk előzni azokat. Reméljük a fiatalság hasznára vált a rendezvény és otthon is elmesélik a családban élményeiket, a tapasztalatokat pedig mindenki tudja hasznosítani – hangsúlyozta dr. Simon István alpolgármester a hivatalos megnyitón.


fotó: Griechisch Tamás

Pintér József rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője „baleset-megelőzés kicsit másképp” címmel tartott előadást. Az érzékletesen illusztrált prezentáción átvették azokat a veszélyeket, amik a fiatalok számára különösen fontosak. - Megpróbálok hatni a lelkükre, hogy tanuljanak a múlt intő szavából – emelte ki a baleseti helyszínelő.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek