| 2018. augusztus. 14. | 1 perc olvasás

Közlekedésünk során figyeljünk az önfeledten vakációzó gyermekeink biztonságára!

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2018. augusztus 13-án 13 óra 50 perkor Fertőhomok településen.

A helyszíni szemle adatai szerint egy 41 éves fertődi férfi közlekedett tehergépjárművel az Akác utcán, Hidegség irányából Hegykő felé. Haladása során későn észlelte az utcát keresztező kerékpárúton elektromos rollerrel figyelmetlenül átkelő gyermeket, aki a tehergépkocsi oldalának ütközött és onnan a vízelvezető árokba csapódott. A baleset következtében a rollerrel közlekedő kislány megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. 


fotó: police.hu

Rendőrségi tapasztalatok szerint a nyári szünidőben bekövetkező közúti gyermekbalesetek leggyakoribb oka a körültekintés nélküli úttestre lépés, a tömegközlekedési eszközök megállóiban álló jármű takarásából való kilépés. Közös felelősségünk gondoskodni azok védelméről, akik ma még nem képesek úgy cselekedni, ahogyan azt elvárjuk, vagy szeretnénk.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a közúti balesetek megelőzése érdekében az alábbi tanácsokra hívja fel a figyelmet:

- Beszéljük meg a gyerekkel a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapszabályait, hol van elsőbbsége az úttesten való átkeléskor, mit kell tenni, mielőtt lelépünk a járdáról.

- A szabályok elsajátításához az alapokat gyakran át kell ismételni.

- Kerékpározás, görkorcsolyázás, rollerezés során mindig viselje gyermekünk a biztonsági felszereléseket.

- Kérjük a gépjárművezetőket, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogos és kerékpározó csemetékre!

 

Legnépszerűbb cikkek