| 2024. január. 29. | 1 perc olvasás

Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!

A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 2023/24. évi tanévtől csatlakozott a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága által elindított „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogramhoz.

A Fertőrákosi Általános Iskola, valamint két soproni, a Petőfi Sándor és a Gárdonyi Géza Általános Iskola összesen nyolc elsős osztályában kezdődött meg az az interaktív program, ahol a rendőrök és a pedagógusok egymást kiegészítve, egymásra épülő tudásismeret átadásával készítik fel a tanulókat az közlekedési szabályok átfogó ismeretére.  A pedagógusok ismertetik a tudnivalókat, a rendőrök pedig elméleti kérdésekkel és gyakorlati feladatokkal ellenőrzik a megszerzett tudásukat.

fotó: Soproni Rendőrkapitányság

A teljes program végigkíséri őket a 8. osztályig. Kezdetben a gyalogos közlekedés alapszabályait sajátítják el játékos formában, majd a felső tagozatban az önálló, biztonságos és a járművel történő közlekedési ismeretekkel egészíthetik ki tudásukat.

fotó: Soproni Rendőrkapitányság
fotó: Soproni Rendőrkapitányság

 

Legnépszerűbb cikkek