| 2016. december. 20. | 1 perc olvasás

Közmeghallgatás 2016

Kedden közmeghallgatást tartottak Sopronban, melyen a városvezetés mellett a képviselőtestület több tagja is jelen volt.

A soproni közmeghallgatás csekély érdeklődés mellett, a napirendi pontok szerint zajlott. Először a 2015. évi közmeghallgatáson elhangzott kérdések, javaslatok megvalósítása érdekében tett intézkedéseket ismertette Dr. Fodor Tamás polgármester, majd az előzetesen, írásban benyújtott kérdésekre válaszolt az érdeklődőknek.

Ezt követően a jelenlévők tehették fel kérdéseiket illetve ismertethették javaslataikat a városvezetéssel illetve a megjelent képviselőkkel. Az olyan kérdésekre melyek intézkedést, utánajárást és időigényesebb megoldásokat igényelnek, azokra írásban kapnak majd választ a kérdezők, a javaslatokat pedig rögzítették, hogy alaposabb áttekintés után tudják azokat megfontolni és esetlegesen a képviselőtestület elé tárni. A Városháza nagytermében elhangzott kérdésekre azonban a legtöbben szóban kaptak választ a város polgármesterétől, illetve a jelen lévő szakértőktől.  

Az elhangzott kérdések közül talán érdemes kiemelni párat. Ezek a soproni közlekedési és a parkolási helyzet javításával kapcsolatban hangzottak el, de a közterületek tisztasága illetve azok tisztításával kapcsolatos kérdések, javaslatok is szóba kerültek a közmeghallgatáson. Az M85-ös gyorsforgalmival kapcsolatban is tettek fel kérdést. Válaszként dr. Fodor Tamás ismertette az eddigi lépéseket és a közeljövő feladatait. Elhangzott, hogy állami beruházásként a városnak ugyan nincs közvetlen ráhatása a határidőkre, de az engedélyezési eljárások folyamatosan haladnak, az út pedig meg fog épülni.


sopronmedia.hu

sopronmedia.hu

sopronmedia.hu

sopronmedia.hu

Legnépszerűbb cikkek