| 2019. december. 12. | 2 perc olvasás

Közmeghallgatást tartottak

Az utak, járdák állapotával, a közvilágítással, turisztikai beruházásokkal kapcsolatos kérdéseket fogalmaztak meg a lakosok az idei közmeghallgatáson, a Városházán csütörtökön.

Az ülésen dr. Farkas Ciprián polgármester, Dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, illetve dr. Sárvári Szabolcs jegyző és dr. Kovács Gábor aljegyző fogadta az írásban vagy szóban feltett kérdéseket. A tavalyi közmeghallgatáshoz kapcsolódó, megvalósult intézkedéseket is ismertették.

A közvilágítás időtartamát kifogásoló felvetésre válaszul kiemelték: ezt az egységes közvilágítási naptár határozza meg, amitől eltérni nem lehet. Gyalogátkelőhely kialakítása történt a Halász utcában. Idén 1 milliárd 52 millió forintot költött az önkormányzat a kezelésében lévő utak fejlesztésére, fenntartására. Az utak, szegélyek, járdák állapotát folyamatosan ellenőrzik.

A vasútállomás közelében lévő Intermodeális csomópont kialakítása további tervezés előtt áll és pályázati lehetőségek felkutatása történik. 300 férőhelyes parkolót alakítottak ki az Aranyhegyen a parkolási gondok megoldására.

Volt olyan lakos, aki az ivó kutakat hiányolta városból, például a KRESZ-parkból. Érkezett a válasz: a Kolostor utcánál is elhelyeztek ivó kutat, és továbbiak kialakítását tervezik a játszóterek, kerékpárutak környékén.

A városi könyvtár jelenlegi épületével kapcsolatban elhangzott: modern könyvtárat szeretnének létesíteni, pályázati forrásból, amire ez idáig nem volt lehetőség. A Pócsi utcai épület felújítása sok területre kiterjedt, a jövőben pedig a tetőszerkezet kerül sorra.

A Fertő Parttal kapcsolatos kérdések kapcsán a fejlesztő cég válaszában részletezte: az egész térség közös érdeke a beruházás. Nem tesznek különbséget nemzetiségi alapon a terület használói között: az osztrák és a magyar bérlők ugyanolyan jogi megítélésbe tartoznak. A fejlesztési terveket a kezdetektől megosztották a lakossággal. Elhangzott még: a terület természeti sajátosságait figyelembe véve valósul meg a fejlesztés.

Az EON képviselője beszámolt arról, hogy november elején felmérték a hibás lámpatesteket, amiket kijavítanak. A közbiztonsággal kapcsolatban kiemelték: a közterület felügyelet is szorosan együttműködik a rendőrökkel. A szóban feltett kérdéseknél, egyebek mellett a lakókörnyezetükben található utak és a forgalom felől érdeklődtek a résztvevők.


Fotók:S.Sz.

Legnépszerűbb cikkek