| 2021. december. 20. | 1 perc olvasás

Közmeghallgatást tartottak Sopronban

Hétfőn közmeghallgatást tartottak Sopronban, melyen a városvezetés mellett jelen volt az összes önkormányzati képviselő.

A közmeghallgatáson dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere köszöntötte az érdeklődőket, meghívott vendégeket, és a jelenlévő önkormányzati képviselőket, majd az első napirendi pontot tárgyalták meg. dr. Sárvári Szabolcs jegyző ismertette a 2020. évi közmeghallgatáson tett javaslatok alapján meghozott intézkedéseket, megállapításokat, válaszokat. Kiemelte, több helyen felülvizsgálták a forgalmi rendet, az elektromos autók töltésével kapcsolatban elmondta, hogy erre már az Árpád utcai parkolóházban is lehetőség nyílt. 


fotó: Griechisch Tamás

Elhangzott, hogy Sopron önkormányzata mindent megtesz a kezelésében lévő útszakaszok jó karbantartása érdekében, több helyen utak, járdák felújításáról és gyalogosátkelőhelyek kialakításáról is beszámoltak.
A második napirendi pontban az előzetesen írásban feltett kérdéseket, javaslatokat tárgyalták meg. A közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos észrevétel is érkezett és szó esett a folyamatban lévő beruházásokról is. Elhangzott, hogy a Pap rét felújítása 2022-ben megvalósul, valamint tömegsportra alkalmas kosárlabdapályák is használatba kerülhetnek.


fotó: Griechisch Tamás

A helyszínen feltett kérdések között legtöbb esetben a forgalommal kapcsolatos témák kerültek terítékre, valamint felvetések érkeztek a szelektív hulladékgyűjtők használatával kapcsolatban is.
A javaslatok többségét  a helyszínen megvitatták, a fennmaradó kérdésekre 15 napon belül írásban küldi válaszát az önkormányzat.

A közmeghallgatáson jelen volt dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint a képviselőtestület összes tagja.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek