| 2022. december. 19. | 1 perc olvasás

Közmeghallgatást tartottak Sopronban

Hétfőn közmeghallgatást tartottak Sopronban, melyen a városvezetés mellett jelen volt számos önkormányzati képviselő. A rendezvényen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatokat tehettek, valamint megvitatták a korábban beérkezett javaslatokat is.

A közmeghallgatáson dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere köszöntötte az érdeklődőket, meghívott vendégeket, valamint a jelenlévő önkormányzati képviselőket, majd dr. Sárvári Szabolcs jegyző ismertette a 2021. évi közmeghallgatáson tett javaslatok alapján meghozott intézkedéseket, megállapításokat, válaszokat.
Az idei közmeghallgatásra előzetesen, írásban érkezett kérdéseket és az azokra adott válaszokat dr. Kovács Gábor aljegyző olvasta fel.A közmeghallgatáson szóba került a helyi buszjáratok menetrendje.  A 10-es busz kapcsán elhangzott, hogy a menetrendi változtatásokra az energiaválság miatt kialakult nehéz helyzetre tekintettel kerül sor. A változás azonban nem végleges, hanem lakossági visszajelzések nyomán folyamatos. Így alakítottak még a 10-es busz közlekedésén is, valamint szó volt a buszok állapotáról és a tervezett fejlesztésekről is.
Ezen kívül elhangzott: Sopron önkormányzata mindent megtesz a kezelésében lévő utak és a parkolási kapacitások fejlesztéséért.A soproni jégpálya is szóba került: a pálya megnyitását a tulajdonos cég nem tartotta megvalósíthatónak az energiaválság miatt kialakult nehéz helyzetben, azonban erre a problémára az érintettek közösen keresik a megoldást.

Elhangzott, hogy a járdai kerékpározást a rendőrség kiemelten ellenőrzi, szükség esetén bünteti is.
A továbbiakban még szóba került a lakossági zöldudvarok használatának feltétele, kutyafuttatók létesítése is, valamint beszámoltak a folyamatban lévő fejlesztések állapotáról.

 

Legnépszerűbb cikkek