| 2023. december. 9. | 1 perc olvasás

Közös adventi időtöltést szervezett a Sopron és Környéke Német Kultúrklub

Adventi délutánt tartott a Sopron és Környéke Német Kultúrklub, melyen a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói, valamint a Bánfalvi Kórus zenés műsorral lépett fel. Farkas Ciprián polgármester kiemelte a németség múltja, jelene és jövője hozzátartozik városunkhoz és kifejezetten fontos szál Sopron kulturális életében.

Kétnapos adventi rendezvényt szervezett a Német Nemzetiségi Önkormányzat. A tegnap este folyamán 4 felnőtt kórus közreműködésével tartottak adventi estét és közös időtöltést. Ennek folytatásaként szombaton az adventi délutánon a nemzetiségi iskola tanulói és a Bánfalvi Kórus - melynek számos tagja a már említett általános iskola pedagógusa - zenés műsorral lépett fel.

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen köszöntőt mondott magyar, illetve német nyelven Krisch Magdolna, a Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint jelen volt Taschner Tamás, az Országos Német Nemzetiségi Önkormányzat soproni képviselője is.

Az eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, aki köszöntőjében kiemelte:

A remény lángja a következő, mely fellobban az adventi időszakban. Amíg a remény lángja ég, addig mindig van eljövendő, van jövő. A Német Nemzetiségi Önkormányzatnál ezt pontosan tudják, hiszek a németség több évszázados hagyományra tekint vissza Sopronban.

Hozzátette: voltak nagyon nehéz történelmi időszakaik, de mindig volt jövőjük és mindig őrizték a reményt.

Fotó: Griechisch Tamás

Az este a Rejpál-házban, a német kultúrházban folytatódott, ahova közös éneklésre, süteményezésre és forraltborozásra invitálták a résztvevőket. A továbbiakban a hangulathoz a Borvirág Együttes fúvós zenéje is hozzájárult.

Fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek