| 2019. november. 26. | 1 perc olvasás

Közös gyakorlatot tartottak a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben

Közös együttműködési gyakorlatot tartottak a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben. A gyakorlaton a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, a megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön vett vett részt - tájékoztatta szerkesztőségünket a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztálya.

A 2019. november 26-án végrehajtott gyakorlat forgatókönyve szerint egy ammóniát szállító tehergépjármű balesetet szenved az intézet közelében, melynek következtében a környezetbe mérgező hatású veszélyes anyag került. Ezt követően a fogvatartottak elhelyezésére szolgáló zárkák egyikében tűz is keletkezik, melynek következtében egy körletrész kimenekítése válik szükségessé.

A büntetés-végrehajtási intézetben keletkező tűzesetek az intézetek zárt jellegéből adódóan fokozott veszélyt jelentenek mind a személyi állomány, mind a fogvatartottak testi épségére. Az ilyen és ehhez hasonló szimulációk célja, hogy mind a büntetés-végrehajtás, mind a társ rendvédelmi szervek állománya megfelelően felkészüljön egy börtönben keletkező tűz közös felszámolására - olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció; Forrás: Sopronmédia Archív

Legnépszerűbb cikkek