| 2021. október. 1. | 1 perc olvasás

Közös imával emlékeztek meg a Szent Mihály-templom felszentelésének évfordulójáról

A Szent Mihály-templom és környezete tavaly több mint 3 milliárd forintos beruházással, a Modern Városok Program keretében, kormányzati támogatásból kívül és belül is teljesen megújult. Emellett a templomkert és a kerítés megújítása, valamint a sekrestyésház átalakítása, bővítése és a közterületi járda felújítása is megtörtént.

A Szent Mihály-templom a város első, legnagyobb gótikus mesterműve több mint 800 éve épült. Azonban ahhoz, hogy méltó fényében tündököljön, komoly felújításra volt szükség. 2021-ben fejezték be azt az átfogó restaurálást és bővítést, amely lehetővé tette, hogy jelenleg Sopron egyik legvonzóbb látványossága legyen.

A felújított épület mellett a sekrestyésház átalakításával, bővítésével a kiállítóterek mellett a látogatók fogadására alkalmas kulturális kávézót, ajándékboltot, valamint egy kisebb rendezvénytermet alakítottak ki.


fotó: Griechisch Tamás

Ezek az újítások egy új fejezetet nyitottak meg a Szent Mihály-templom életében, és jelenleg már mint turisztikai látogatóközpont is funkcionál. Az ide látogatók megismerhetik a templom történetén túl a Szent Mihály-dombon élő egykori soproniak életét és kultúráját is.

A péntek esti misét Csóka Gáspár gyémántmisés bencés atya celebrálta. Közös imádsággal adtak hálát ezért a csodás épületért.

Csóka Gáspár gyémántmisés bencés atya
Csóka Gáspár gyémántmisés bencés atya
Foto: Griechisch Tamás

Sopron a győri egyházmegye második legnagyobb városa, a Szent Mihály-templom pedig a város egyik legjelentősebb temploma, amely a felújítás során visszanyerte régi szépségét. Erről emlékeztek meg a szentmise alkalmával, ahol közreműködött a Goldmark Énekegyüttes és Bak Tamás orgonaművész is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek