| 2021. február. 19. | 1 perc olvasás

Közös projektbe kezdtek a Soproni Egyetem hallgatói

A félév kezdetével elindult az óvodapedagógus hallgatók (BPK, 1. évfolyam ) és az ipari termék- és formatervező mérnökhallgatók (SKK, 2. évfolyam) közös játékkészítő és játéktervező projektje. A két kurzus hallgatói három fős vegyes csoportokban dolgoznak, ahol az együttműködés célja egy játékegyüttes tervezése és kivitelezése.

A Ped-Ing-Toy elnevezésű projekt keretében Dr. Hartl Éva (BPK, intézetigazgató, egyetemi docens, .) és Dr. Horváth Péter György (SKK, egyetemi docens,) önálló kurzusaikat kapcsolták össze azzal a céllal, hogy az eltérő területen tanuló hallgatóik ezen csoportmunkával is újabb lehetőséget kapjanak szakmai ismereteik bővítésére

A két kurzus hallgatói három fős vegyes csoportokban dolgoznak, ahol az együttműködés célja egy játékegyüttes tervezése és kivitelezése. A játékegyüttesek elemeit a hallgatók saját kurzusaikban tervezik és készítik (fejlesztőjátékok a szerepjátékhoz, BPK: saját kézzel varrt kisegér figura, SKK: figurákhoz kapcsolódó játékelem)


Fotó: Soproni Egyetem

A félév során elkészülő elemek összeilleszthetők, azok csoportonként egy-egy témához (orvos, kisiskola, vízi közlekedés…) illeszkedve egy egységet alkotnak majd. Az így elkészült játékok az Egyetem gyakorló óvodáinak játékparkját fogják bővíteni. A közös munka az online tér adta lehetőségekkel támogatva, folyamatos konzultáció mellett, több szinten folyik.   

Legnépszerűbb cikkek