| 2019. március. 5. | 1 perc olvasás

Közös ügy a szabadtéri tüzek megelőzése

Megyénkben a tavaszi időszakban a legtöbb tűzeset szabad területen keletkezik. A megelőzés a mentő tűzvédelem és a természetvédelem szempontjából is kiemelten fontos.

Ennek jegyében március 4-én szakmai egyeztetést és konzultációt tartott Kulcsárné Roth Matthaea, a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatója és Molnár Sándor tűzoltó ezredes, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

A megbeszélés fő témája a Nemzeti Park kockázati helyszíneinek felmérése, a Fertő-tó környéki nádas és természetvédelmi terület tűzoltási szempontból való megközelítésének lehetősége, illetve a nádaratási és náddeponálási helyszínek felmérése volt. Tűzoltástaktikai szempontból kiemelt a nagy kiterjedésű nádastűz kezelése, emellett, fontos a szakember és a helyismerettel rendelkező személy jelenléte, aki segíti a beavatkozói állomány munkáját.

A tűzesetek megelőzése érdekében március elején a Nemzeti Park tűzvédelmi szempontból kiemelt kockázati helyszínein a Fertő-Hanság Nemzeti Park természetőre és a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője közös bejárást tart.

Legnépszerűbb cikkek