| 2023. január. 13. | 1 perc olvasás

Közösen a a térség gazdasági fejlődéséért

Az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónához tartozó hat vármegye kilenc kereskedelmi és iparkamarájának elnöke és dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter stratégiai együttműködési megállapodást írt alá pénteken Győrben, a Széchenyi István Egyetemen. A kamarapolitikailag is jelentős rendezvényen részt vett Latorcai Csaba államtitkár és Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

A megállapodásokat kézjegyével látta el a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A megállapodás az első abban a sorban, amit a miniszter az ország összes kereskedelmi kamarájával tervez a jövőben megkötni. A tárcavezető elmondása szerint a cél egy olyan rendszer létrehozása, amelyben nem csupán területfejlesztési és fejlesztéspolitikai dimenzióval rendelkezik, hanem a tervek szerint minden, a jövőre vonatkozó fontos kérdésben egy állandó és intézményesített párbeszédet alakítanának ki a gazdaság képviselőivel.

Dr. Navracsics Tibor hangsúlyozta, hogy a ma aláírt dokumentumban foglaltaknak végső soron a magyar emberek lesznek a haszonélvezői.

Az együttműködés következő állomása  jövő héten kedden lesz, mikor a Gazdaságfejlesztési Zóna tagjai Lázár János építési és közlekedési miniszterrel találkoznak, és egyeztetik a kamarák logisztikát és közlekedésfejlesztést érintő elképzeléseit.

Legnépszerűbb cikkek