Közösen a tisztább környezetért!

Szombaton reggel került sor a "72 óra kompromisszum nélkül" eseménysorozat soproni megnyitójára, amelyhez idén is sok fiatal csatlakozott.

A helyi esemény főszervezője Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője érdeklődésünkre elmondta, hogy az országos programot idén a 11. alkalommal hirdették meg, de a soproni rendezvény már a 12. a sorban, hiszen annak idején  innen indult útjára a kezdeményezés.

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelynek alapjait a három történelmi keresztény egyház fektette le és amely mára egy országos közösségi eseménnyé vált. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért és környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat melyben intézmények, játszóterek felújításán dolgoznak, de célkeresztben van a parkok és erdők takarítása, a szociális segítségnyújtás és különböző kulturális műsorok szervezése is különböző közösségeknek. 

Barcza Attila, a rendezvény főszervezője hangsúlyozta, hogy nem csak a "72 óra kompromisszumok nélkül" program keretein belül fontos az ilyen jellegű önkéntesség, hanem a mindennapokban is elengedhetetlen egy közösség életében az, hogy tisztább és szebb környezetben éljünk. Örömteli az a tapasztalat, hogy Sopronban a fiatalok egyre aktívabban veszik ki a részüket a önkéntes munkákból és mindig örömmel vesznek részt az ilyen jellegű és ehhez kapcsolódó feladatokban.

Az Orsolya téren tartott megnyitót  követően a szép számban megjelent fiatalok több kisebb csoportot alkottak, majd  a Sopron Holding Zrt. munkatársainak illetve a pedagógusok vezetésével, a város több pontján kezdték el a munkálatokat, amelyben a szemétszedés és avargyűjtés mellett kerítésfestés is szerepelt. 

Több helyszínen csatlakozott az önkéntes fiatalok csoportjához egy-egy önkormányzati képviselő is, akik szintén örömmel vettek részt ebben a nemes feladatban, hiszen a tiszta környezet, közös érdekünk! 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek