| 2023. szeptember. 22. | 1 perc olvasás

Közösségi fűszerkert nyílt a Lenck-villában

Birtokba vehették az érdeklődők a közösségi fűszerkertet a Lenck-villában pénteken egy igazán „illatos” rendezvény keretében, ahol a kötetlen együttlét alatt gasztroszakemberek meséltek a szörpfőzésről és a pesztokészítés alapjairól. A jelenlévők hasznos tanácsokkal gazdagodhattak a fűszerek ültetésétől a szárításáig. Fűszersót, illatos levendulacukrot készíthettek dörzsmozsárral.

A fűszerkert bárki számára elérhető lesz, amennyiben az ügyeleti napokon részt kíván venni a közösségi kertészkedésekben. Martos Virág múzeumpedagógus elmondta: a Soproni Múzeum munkatársainak iránymutatásával nem csak ültetni lehet. Aki tevékenyen részt vesz a kert életében, természetesen vihet haza a megtermett fűszerekből. Önkéntesnek is lehet jelentkezni. 2 magaságyás lesz megművelhető, míg egyet fenntartanak az iskolások részére, akik „fűszerórákra” érkeznek.

fotó:Hidegh András

A fűszerkert fentartója a Lenck-villa, szakmai együttműködő partnere pedig a Zöld Kezek Egyesület. Almási-Thomka Orsolya elnök elmondta, a növények kiválasztásakor természetesen figyelembe vették, melyek érzik igazán jól magukat ebben a klímában. Elárulta azt is, hogy például a bazsalikom már most hatalmasat nőtt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek