| 2021. február. 24. | 1 perc olvasás

Közösségi összefogásból kapott új akkumulátorokat egy tűzoltóautó

Közösségi összefogás révén mindössze néhány nap leforgása alatt sikerült összegyűjteni közel kétszázezer forintot, amelyből két új akkumulátort vásároltak és szereltek be a Sopronhorpácsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóautójába.

Mintegy két hete egy riasztás alkalmával nem sikerült beindítani a Sopronhorpácsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület autóját, amellyel egy izzó kéményhez kellett volna sietniük. Szerencsére a völcseji önkéntes tűzoltók hamar a helyszínre értek, és megszüntették a kémény izzását. Kiderült közben, hogy az akkumulátorokat ki kell cserélni – mondta a Sopronhorpácsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, Farkas Róbert.

Először az egyesület közösségi oldalán, majd saját profilján keresztül is felhívást tett közzé az elnök, hogy mielőbb elő tudják teremteni az összeget a cserére, hiszen a biztonság megőrzése mindennél fontosabb.

A mintegy kétszázezer forint mindössze néhány nap leforgása alatt gyűlt össze a sopronhorpácsiak és a környékbeli települések magánembereinek és vállalkozóinak felajánlásából.

Az akkumulátorokat már kicserélték, így újra biztonsággal tudnak káreseményekhez és balesetekhez vonulni az önkéntes tűzoltók – tudatta Farkas Róbert.

 

Borítókép forrása: Sopronhorpácsi ÖTE Facebook-oldala

Legnépszerűbb cikkek