| 2018. december. 1. | 1 perc olvasás

Közúti ellenőrzések Burgenland-szerte

Közlekedésbiztonsági akciót tart a rendőrség a burgenlandi utakon és az autópályák tartományi szakaszain Advent első hétvégéjén.

Az ellenőrzésekkel az ittasan vagy drog hatása alatt autóba ülő sofőröket valamint a gyorshajtó autósokat szeretnék kiszűrni - olvasható az ORF tudósításában. Emellett egy radarkocsival a sebességhatárok betartását is figyelik a rendőrök, és a menet közbeni mobiltelefon-használatot is ellenőrzik. Úgy látják, hogy a karácsonyt megelőző időszakban fontos arra felhívni az autósok figyelmét, hogy csak két lehetőségük van: vagy isznak, és akkor nem ülnek autóba, vagy vezetnek, de akkor nem fogyasztanak alkoholt.

A közúti ellenőrzések december elsején, szombaton sötétedéskor kezdődnek, este és egész éjszaka is tartanak majd. Közel 70 rendőr teljesít szolgálatot az utakon, de a közlekedésrendészet is megerősített szolgálattal lesz úton, és Burgenland összes rendőre bekapcsolódik majd az akcióba, mondta Friedrich Tinhof ezredes, a tartományi rendőrség közlekedési osztályának helyettes vezetője.

Az autósok az autópályákon, országutakon és a falvak, városok belterületi útjain is találkozhatnak rendőrökkel. Az adventi időszakban több hasonló akciót tervez a tartományi rendőrség.


ORF

Legnépszerűbb cikkek