| 2020. szeptember. 24. | 1 perc olvasás

Krasznai Ferenc emlékére pattogott a labda

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kosárlabda Szövetség szervezésében kerül sor a héten a XXXVI. női és férfi Krasznai Kupára, melyet korlátozott létszámban, de szurkolók mellett bonyolítanak le a Novomatic Arénában. Csütörtök este a Sopron Basket csapata aratott győzelmet a Győr felett.

- 1985. július 13-án halt meg Krasznai Ferenc, akit Sopronban mindenki csak Mesternek emlegetett. Ő kosárlabdában nagyot alkotott, hiszen több mint 20 évig volt a SMAFC-nak az edzője, amivel Magyar Népköztársasági Kupát nyert. Az ő emlékére rendezzük ezeket a felkészülési tornákat, hogy a soproni csapatok a bajnoki rajtra minél jobb állapotba kerüljenek. – mondta el Bácskai Kornél, a Győr-Moson- Sopron megyei Kosárlabda Szövetség elnöke.

Bácskai Kornél, a Győr-Moson- Sopron megyei Kosárlabda Szövetség elnöke
Bácskai Kornél, a Győr-Moson- Sopron megyei Kosárlabda Szövetség elnöke

A három csapatos – SKC, Falco, ZTE – torna nyitó összecsapását szerdán Zalaegerszegen játszotta volna Zalaegerszeg csapata és a szombathelyiek.  Pénteken a ZTE-vel, szombaton pedig a Falco csapatával a soproni Kosárlabda Club mérkőzött volna meg a Novomatic Arénában, azonban a ZTE mind a két mérkőzését lemondta.  Torna formájában tehát nem lesz idén Krasznai-kupa, viszont az SKC – Falco összecsapás – emlékmérkőzés jelleggel – szeptember 26-án, szombaton 18 órakor megrendezik.
A csütörtöki mérkőzésen a Sopron Basket csapata 66-46-ra győzte le az UNI Győr Mély-Út csapatát. 
A Krasznai Ferenc Emlékmérkőzés legjobb játékosának járó díjat a 26 pontig jutó Jelena Brooks vehette át.

- Talán ez egy próbaüzem, ráhangolódás az igazi bajnokságra. Abban a tekintetben is, hogy a koronavírus elleni védekezés teljes, maximális betartásával kell ezeket a mérkőzéseket megrendezni. Próbanap arra, hogy megtudjuk, a szurkolók mennyire tartják be a szabályokat – emelte ki Csiszár Szabolcs, alpolgármester.

Borítókép forrása: Sopron Basket Facebook oldala

Csiszár Szabolcs, alpolgármester
Csiszár Szabolcs, alpolgármester

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek