Kreatív figyelemfelhívás a lakástüzekkel szemben

Közös cél érdekében fogott össze a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete és a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség. A hallgatók plakátokat készítettek, amelyek a lakástüzek veszélyeire hívják fel a figyelmet. Többen a dugóaljzatban hagyott elektronikai eszközök helyes használatát, mások a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó veszélyeket jelenítették meg grafikáikon.

Az egyetem és a katasztrófavédelmi szakemberek már évek óta dolgoznak hasonló projekteken. A hallgatók ezúttal fiataloknak szánt szlogenekkel, képi ábrázolásokkal jelenítették meg a témát - mondta el dr. Lenkei Balázs, a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar intézetigazgatója.

„Szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy különösen a téli időszakban nagyon sok lakástűz keletkezik. Az ünnepek kapcsán még inkább jellemző ez, így ebben a projektben a megelőzés kapta a központi szerepet. Vannak olyan készülékek a háztartásokban, amelyek, ha bedugva maradnak, akkor tüzet okozhatnak. A hallgatók kreatívan oldották meg a feladatokat, és plakátsorozat, valamint egy applikáció terve is elkészült – tette hozzá.


forrás: SoE AMI

A figyelemfelhívásban nagy segítséget jelentenek a grafikák, melyeket később fel is használnak - árulta el Molnár Sándor. A Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője hangsúlyozta, az idei tanévben a fiatalok a karácsonyhoz és az elektromos tüzekhez kapcsolódó megelőzési témákat dolgozták fel.

„Azért nagyon fontos ez a projekt, mert a saját generációjukat szólítják meg a fiatalok, ennek megfelelő stílusban. Kiváló munkák születtek, amelyeket fel tudunk használni a későbbiekben a megelőző munkákban elsősorban Sopron járásban – hangsúlyozta Molnár Sándor.

A katasztrófavédelmi szakemberek és az Alkalmazott Művészeti Intézet együttműködése a jövőben is folytatódik. Ezután is a megelőzés és a figyelemfelhívás lesz a központban. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek