| 2018. november. 12. | 1 perc olvasás

Kreatív játékokkal tanultak kezet mosni a gyermekek

Több állomásos interaktív programot indított útjára a védőnői szolgálat és az ÁNTSZ a kézmosás világnapja alkalmából. Az Egészséges Városok Program hétfői első rendezvényét a Szent Orsolya Iskolában tartották,ahol játékos feladatokat teljesíthettek a gyerekek, hogy elsajátítsák a kézmosás fontosságát és megfelelő technikáját.

Mi van a tüsszentésben? Mit rejt egy kézfogás? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a gyerekek a Szent Orsolya Római Katolikus Iskolában tartott interaktív bemutatókon, ahol a figyelmet négy állomásos játékban irányították a kézmosás fontosságára. A rendezvényt a védőnői szolgálat és ÁNTSZ szervezte és az Egészséges Városok Szövetségének programjában valósult meg.


fotó: Griechisch Tamás

 - Én bízom abban hogy ez a program elég látványos a gyermekeknek, és a fantáziadús szemléltetőeszközök segítségével könnyen meg is jegyzik az itt tanultakat – mondta Palotai Rita, az Egészséges Városok Program koordinátora. - Az állomások nagyon beszédesek, például a „szupertüsszencs”, amely azt mutatja meg a gyermekeknek, hogy egy tüsszentés által milyen baktériumok kerülhetnek a levegőbe, de kiemelném még azt a játékot is, amelyik által megtanulhatják az apróságok, hogy milyen apró lények veszik körül őket a konyhában – részletezett pár példát a könnyű tanulást megcélzó színes felhozatalból a koordinátor.  

Köszöntőt mondott Péli Nikoletta önkormányzati képviselő, a Népjóléti Bizottság elnöke, aki hangsúlyozta: a kézmosás helyes technikáját fontos elsajátítani, hisz ezzel fenntartható az egészséges életmód és elkerülhetőek a betegségek, ezért is öröm, hogy ennyi gyermek vesz részt az eseményen. A játékos bemutatót a héten több soproni iskolába is elviszik a szervezők.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek