| 2017. október. 13. | 1 perc olvasás

Kubinszky Mihályra emlékeztek a Kortárs építészettörténet konferencián

Immár III. alkalommal rendezték meg a Kortárs építészettörténet tudományos konferenciát. A tanácskozáson a tavaly elhunyt Kubinszky Mihály építészre emlékeztek. Az esemény helyszíne a Soproni Egyetem volt.

A Dr. Kubinszky Mihály professzor emlékére rendezett konferenciát megtisztelte jelenlétével Kubinszky Mihályné, Éva asszony is, akit egy csokor virággal köszöntött az egyetem.


fotó: Griechisch Tamás

A pénteki eseményen Dr. Fodor Tamás polgármester üdvözlő beszédében hangsúlyozta, hogy Kubinszky Mihály rengeteg tett az egyetemért, Sopron városáért, közéletéért. A polgármester elmondta: hallgatója volt Kubinszky Mihálynak, aki személyes jelenlétével, kisugárzásával, a  nagy „klasszikus” oktatót, a polihisztor professzort testesítette meg, aki az oktatást szent dolognak tartotta. Prof. Dr. Kubinszky Mihály a város közéletében is fontos szerepet vállalt: 20 évig volt elnöke a Soproni Városszépítő Egyesületnek, majd tiszteletbeli elnöke. 


fotó: Griechisch Tamás

Prof. Dr. Faragó Sándor rektor köszöntőjében elmondta, hogy Kubinszky Mihály olyan jeles professzora volt az egyetemnek, aki a szakterületén alapvetően és hosszútávon is meghatározta az intézmény életét és működését, valamint a szakmáját és Sopron életét is. 

A köszöntők után emlékülést tartottak, ahol Kubinszky Mihály szerteágazó tevékenységét méltatták. Megemlékeztek a kutató építészről, vasúttörténészről és soproni polgárról. A többek között a Soproni Egyetem Építéstani Intézete és a Soproni Városszépítő Egyesület által szervezett tanácskozás szakmai részében a közlekedési létesítmények építészete, valamint a kortárs és fa építészet témakörében hangzottak el előadások.


fotó: Griechisch Tamás

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek