| 1 perc olvasás

Kuglóf koncertek a GYIK Rendezvényházban

Elkezdődött a Kuglóf elnevezésű koncert-és eseménysorozat a GYIK Rendezvényházban szombaton délelőtt. A Pro Kultúra szervezésében az első koncert után kuglófkóstolással és különböző farsangi játékokkal várták az érdeklődőket.

Az első koncert során a nagyszülők, szülők és gyermekek a velencei karnevál hangulatát elevenítették fel közös maszk készítéssel, ehhez kapcsolódóan a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar barokk zenei kavalkáddal, Vivaldi, Geminiani és Corelli műveivel készültek az érdeklődőnek. 

Fózer Dóra, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális rendezvényszervezője elmondta, egy egész hétvégés programsorozatot nyitottak meg a mostani első Kuglóf koncerttel. Fontos, hogy ezeken a programokon a gyerekeket és nagyszüleiket egy időben foglalkoztatva, közös időtöltésre invitálják az érdeklődőket. 

A Kuglóf koncert következő rendezvényén, március 16-án, a magyar virtusé lesz a főszerep, ekkor Brahms: Magyar táncok és részletek, valamint Kodály: Háry János c. daljátékából is  játszik majd a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek