| 2016. április. 11. | 1 perc olvasás

Küldöttség járt Kárpátalján

A kárpátaljai Csongor település polgármesterének meghívására április 7-9. között soproni küldöttség járt a településen, Dr. Fodor Tamás polgármester vezetésével.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is arról döntött a város közgyűlése, hogy 5.000.000 Ft-tal támogatja a döntően magyarlakta települést. Ezen összegen túlmenően az adakozó lakosság jóvoltából további 155.000 Ft gyűlt össze az ebből a célból nyitott bankszámlaszámon. A támogatásról és a fent említett összegek átutalásáról szóló támogatási szerződést ünnepélyes keretek között írták alá a csongori református templomban.

Az ünnepségen Dr. Fodor Tamás beszédében elmondta, hogy Sopron a tavalyi évben 6,2 millió forinttal támogatta a települést, amely összegből megújult az óvoda központi fűtésrendszere, valamint két új fedett buszmegálló létesült a faluban.

A polgármester köszönetet mondott a vendéglátásért Baksa Tibor polgármesternek, ifj. Pócsai Sándor tiszteletes úrnak és a helyieknek, továbbá köszönetét fejezte ki Zán Fábián Sándornak, a Kárpátaljai Református Egyház püspökének az adományok eljuttatásában nyújtott segítségéért. Az idén felajánlott összegből további buszmegállók építését, az iskolai étkezde felújítását és a községháza épületének javítását tűzték ki célul.

A református püspök beszédében köszönetet mondott a Hűség Városából érkező adományokért és hozzátette, ők is hűségesek akarnak maradni szülőföldjükhöz és ehhez a törekvésükhöz nagy segítséget jelentenek az ilyen támogatások.

Az ünnepségen adta át Orbán Júlia, a GYIK Rendezvényház intézményvezetője a soproni egyetemi ifjúság által, egy jótékonysági bál keretében összegyűjtött 400.000 forintot, melyet a temető kerítésének javítására szeretne fordítani a falu.

A soproni delegáció kulturális műsorral készült, amelynek keretében Molnár Anikó és Horváth László, a Petőfi Színház művészei, valamint Orbán Júlia versmondó előadását láthatták és hallhatták a helyiek.

Az ünnepséget megelőzően a küldöttség személyesen tekinthette meg a támogatásból megvalósult fejlesztéseket, így meggyőződhettek róla, hogy a felajánlás jó kezekbe került.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek