Az első tematikus hét központi főszereplője az erdélyi kopasznyakú tyúk lesz. A résztvevő éttermekben ebből az alapanyagból készült négyfogásos menüsorral várják az érdeklődőket. A regionalitás erősítése mellett a program egy remek lehetőség arra, hogy összehozza a helyi vendéglátósokat, séfeket és termelőket - mondta Kiss-Szabó Renáta a KulinArt koordinátora.
– Tendencia a világ vendéglátásában, hogy erősödik a regionalitás, tehát az ideérkező vendégek a régió ízeire kíváncsiak – hangsúlyozta Erhardt Zoltán, a projektben részt vevő soproni Erhardt étterem tulajdonos-séfje. A szakember kiemelte: azért is nagyon jó ez az ötlet, mert összehozza a vendéglátósokat, séfeket azokkal termelőkkel, akikkel eddig még nem találkoztak.
A program nem csak az ideérkező turistáknak szól, hiszen a külföldi példa azt mutatja, hogy a helyiek is fogékonyak azokra a termékekre és a belőlük készült ételekre, amelyek a saját térségükből származnak. Kiss-Szabó Renáta hozzátette: a tervek szerint a projekt folytatódni fog, hiszen van rá pályázati lehetőség és bízik abban, hogy ezzel a projekttel sikerül egy kisebb gasztronómiai forradalmat is elindítani az Alpokalja – Fertő-táj környékén.
A KulinArt kezdeményezéshez csatlakozott éttermek: Erhardt Étterem (Sopron), Hopsz Café & Grill (Sopron), Tornácos Ház (Hegykő), a Hotel Sopron ZAKANT Étterme & Fine Bisztrója (Sopron).