| 2017. március. 24. | 2 perc olvasás

Kulisszatitkokra is fény derült a Bugócsigában

A MozgóKépMás Egyesület szervezésében szerdán este tartották az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm soproni vetítését. Az est vendége volt Molnár Dániel, a film gyártásvezetője.

A Búgócsiga Akusztik Gardenben jelentős érdeklődés kísérte a bemutatót és az azt követő közönségtalálkozót is. A film gyártásvezetőjével a Finalcat soproni filmklubot 3 éve létrehozó Horváth Zsolt és Csóka Miklós beszélgetett. Sok érdekességet megtudhattunk az alkotás elkészültéről, a forgatás körülményeiről és izgalmas kulisszatitkokra is fény derült. Régi ismerősként üdvözölhették vendégüket, hiszen Dani Sopronban, a Vasvillában tanult.

A soproni közönségtalálkozó jó hangulatban telt
A soproni közönségtalálkozó jó hangulatban telt
fotó: Takács Tibor
Molnár Dániel  - A MINDENKI - című film gyártásvezetője
Molnár Dániel - A MINDENKI - című film gyártásvezetője
fotó: Takács Tibor

Nem csak az Oscart nyert alkotás volt a témájuk, Dani korábbi filmes munkáira is kitértek. A közönség ezek közül kettőt meg is tekinthetett a beszélgetés után. De a magyar filmkészítés mai helyzetéről és a finanszírozásról is első kézből értesülhettek a nézők. Amint azt a mostanában elnyert számtalan fesztiváldíj is jelzi, a magyar film legújabb aranykorának lehetünk szemtanúi. Épp ezért mindenkit biztattak, merjenek hazai műveket is megnézni a moziban.

Egyre népszerűbbek és látogatottabbak a soproni filmklub rendezvényei
Egyre népszerűbbek és látogatottabbak a soproni filmklub rendezvényei
fotó: Takács Tibor

A filmklub is sokat tesz a legújabb alkotások megismeréséért, minden hónap harmadik szerdáján találkozhatunk programjukkal. Áprilisban a komáromi Mediawave felvezetéseként a fesztivál tavalyi rövidfilmjeiből lesz válogatás. Májusi vetítésükön Tóth Barnabás rendező lesz a vendégük, akit Újratervezés című kisfilmjéről ismerhetnek már sokan. Nyáron pedig szabadtéri vetítésekkel is készülnek színesíteni a filmklub díjtalanul megtekinthető programjait, melyekre minden érdeklődőt szívesen várnak!

Legnépszerűbb cikkek