| 2020. október. 18. | 2 perc olvasás

Különleges ajándékkal zárult Grabner József tárlata

Záróhétvégéjéhez érkezett Grabner József „Látkép másképp” című életműkiállítása a Festőteremben. A tárlat zárásának részeként a festőművész sajátos tárlatvezetést tartott, és napvilágra hozták a közönségszavazás eredményét is.

A finisszázs hétvégéjén különleges csemegékkel várták a tárlatlátogatókat – élő zene és borkóstoló is szórakoztatta az oda látogatókat.  Szombaton és vasárnap egész nap utcazene szólt a kiállótérben. 10:00-12:00 óra között békebeli verklimuzsika szólt, 14:00-15:00 között Migovics Zoltán harmonikázott a képek között, 16:00 óra után pedig Rogács László zongorázott az arra sétálóknak. 

A közönségszavazást a „Szent Mihály templom” című kép nyerte, hatalmas fölénnyel. A festmény a templom felújításának alkalmából született, a temető irányából ábrázolja az épületet egy rendkívüli megvilágításban. A második és harmadik közönség-díjazott mű az „Este” és a „Városkép a gazdanegyedből” elnevezésű alkotások lettek. 

A magyar festészet napjára időzített finisszázson kisorsolták azt a szerencsés szavazót is, aki egy Grabner József festménnyel távozhatott a kiállításról. – Amikor Szekeres Krisztával a kiállítás rendezéséről beszélgettünk, én vetettem fel annak lehetőségét, hogy egy képet ajándékozzunk, Kriszta pedig hozzátette a saját ötletét, hogy sorsoljuk ki a festményt a szavazók között – mesélt a nyereményjáték részleteiről Grabner József festőművész. 


Fotó: Fodor Regina

Grabner József Sass Lászlót, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnökét is megajándékozta egy festménnyel. 
A önkormányzati képviselő beszédében méltatta a festő munkásságát: Sopron köztudottan az akvarellisták városa. A kiállítás látogatottsága is megmutatta, hogy az embereknek igen nagy örömet szerez az, hogy ha azt a környezetet látják derűsebben és hangulatosabban visszatükröződni, amiben élik mindennapjaikat.

A 80. születésnapját ünneplő festő alkotásait a látogatók három hétig tekinthették meg. Ez idő alatt több mint 2600-an fordultak meg a Festőteremben, a hétvégén pedig 450-en adták le szavazatukat az általuk legjobban kedvelt képre. 

Sass László, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke
Sass László, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke
Fotó: Fodor Regina

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek