| 1 perc olvasás

Különleges autók és motorok lepték el Sopron utcáit

Közel 100 veterán autó és motor lepte el a soproni Fő teret. A rendezvényt a Soproni Ünnepi Hetek zárónapján rendezte meg a Pro Kultúra Sopron és az Autó-Motor Veterán Club Sopron. A különleges járműveket ezután közelebbről is meg lehetett tekinteni a téren. A veterán klub 1927 óta létezik, eleinte járműklubként működött.

Fotók: Rombai Péter

 

Pádár Krisztián, a Soproni Autó-Motor Veterán Club elnöke kiemelte: 


A múlt megismerése nagyon fontos, hiszen ezáltal a fiatalok is megismerhetik a régi autókat, motorokat, valamint az akkori történeteket is. Ez alatt a három nap alatt nagyon jól összekovácsolódott a csapat, a korosztály nagyon változó volt, az egy-két évestől a nyolcvan feletti korosztályig mintegy 100 fő látogatott el a veterán autós-motoros találkozóra. Sopronban itthon érzik magukat a résztvevők, van aki 1981 óta jár a veterán autós programokra olyan járművekkel, amik már akár a száz évet is megközelítik.
Fotók: Rombai Péter


Schlosser Zoltán, az Autó-Motor Veterán Club Sopron tagja egy különleges piros versenyautóval érkezett a kiállításra, amit nagyjából 10 éve vett meg. Sok érdekesség kötődik ehhez a járműhöz.

Sopronban már a '30-as évektől kezdve szerveztek motorsportversenyeket, mi több, 1969. július 6-án a Lőverekben nemzetközi autóversenyt rendeztek, amelynek győztese a későbbi háromszoros Formula−1 világbajnok, Niki Lauda lett. De versenyzett még ezekkel a járművekkel dr. Helmut Marko osztrák autóversenyző is, aki jelenleg is a Red Bull motorsport-tanácsadója.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek