| 2022. szeptember. 23. | 1 perc olvasás

Különleges kitüntetés a Sarródi Kukoricafesztiválon

Nagy siker volt a Sarródi Kukoricafesztivál, amelyet immár második alkalommal rendeztek meg a településen.

Az eseményen dr. Németh Imre sarródi származású, amerikai szívsebész professzor kortársai körében a Megye Szolgálatáért Díjat vehette át Németh Zoltántól, a megyei közgyűlés elnökétől. A rendezvényt a kukoricával kapcsolatos programok, valamint zene és gasztronómia is színesítette.

- Azért tevékenykedek az Amerikai Egyesült Államokban, hogy Sopronnal és községemmel ápoljuk és erősítsük a kapcsolatot. Szívemben él a Várkerület, ahol naponta sétáltam, mint bejáró – emlékezett vissza dr. Németh Imre, a Soproni Széchenyi István Gimnázium egykori tanulója.

fotó:Griechisch Tamás

Turi Lajosné, a Sarródi Árvalányhaj Nyugdíjas Egyesület elnöke elmondta: a rendezvénynek közösségformáló ereje is van. Kimennek a kukoricaföldre, ahol törik a tengerit, amit lovaskocsi hoz be, ahol fosztják és az ügyesebbek koszorút is fonnak.

- Hagyományőrzésre hívta fel a figyelmet a program - a neves kitüntetés mellett -, amely a legkisebbektől az idősebbekig mindenkit megmozgat – hangsúlyozta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás

Németh Zoltán kiemelte: a nemzetközi kapcsolatokért járó tagozattal bővült ki a Megye Szolgálatáért Díj.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: sarród

Legnépszerűbb cikkek