Különleges módon emlékeznek Benedek Tiborra; leleplezték a vizes vb kabaláit

A vizes világbajnokság vízilabdatornáján minden mérkőzés után megválasztják a meccs legjobbját, aki a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tiborról elnevezett különdíjat veheti majd át a magyarországi versenyen.

Mindezt Molnár Tamás, a FINA vízilabda bizottságának tagja jelentette be a világbajnokságot megnyitó sajtótájékoztatón. A legendás sportolóval egy csapatban három olimpiai aranyérmet nyerő Molnár hangsúlyozta, a szervezet négy éve jutalmazza a mérkőzések legjobbjait, amely tapasztalatuk szerint a pólósok személyes motivációszintjét is emelni tudta.

Benedek Tibor – minden idők egyik legjobb vízilabda-játékosa – két évvel ezelőtt, 2020. június 18-án hunyt el, súlyos betegséget követően. Játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát megnyert; a nemzeti együttessel a három olimpiai bajnoki cím mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai aranyérmesének.

A vb logóját száz nappal, a dobogósoknak járó érmeket pedig egy hónappal a rajt előtt mutatta be a szervezőbizottság, végül, de nem utolsósorban bemutatkozott a világbajnokság két kabalafigurája is: Levi és Livi. A szerelmespár az egyik legelterjedtebb magyarországi békafaj, a levelibékák képviselője, remélhetőleg a szurkolók és a gyerekek is nagy szeretettel fogadják majd őket.

A levelibékák rendkívül látványosan ugranak a vízbe – legalább annyira, amennyire Magyarország is látványosan ugrott be a világbajnokság megszervezésébe!

ODPictures Art Studio

 

Magyarország az utolsó pillanatban vállalta át a 19. FINA Világbajnokság megrendezését, de a szervezők minden tekintetben a legmagasabb színvonalra törekednek, ami az érmekre is vonatkozik. A medálok a lehető legjobb minőséget képviselik, hiszen a Nemzeti Sport Ügynökség a vezető autógyártó cégekkel is együtt dolgozó vállalatot bízott meg a gyártással.

A világbajnokság elengedhetetlen részét képezi az éremosztás, hiszen az egyik legfontosabb pillanata az eseménynek, amikor a győztes felállt a dobogóra, a nyakába akasztja a medált, és meghallgatja hazája himnuszát. A kevés idő ellenére a szervezők megtalálták a legjobb megoldást: a díjakat egy németországi cég készítette, amely más területeken a legnagyobb autógyártók beszállítója. Ez pedig nagyban garantálja, hogy a kiadott arany-, ezüst- és bronzérmek biztosan minőségiek legyenek.

Legnépszerűbb cikkek